vrijdag 6 april 2018

Carpaal tunnel syndroom

Na veel vijven en zessen werd ik vorige week eindelijk geopereerd.  Ik had al een paar jaar wat pijn aan de polsen en de vingers, maar de symptomen verergerden en begin juli 2017 werd de diagnose gesteld.  Mijn huisarts vroeg toen voor mij een afspraak met de orthopedist en dat heeft nogal lang geduurd.

In Québec kies je niet zelf waar je geopereerd wordt.  De kosten worden volledig door de overheid betaald, maar mijn woonplaats bepaalt op welke plaats ik de ingreep onderga.  Blijkbaar was er een flinke wachtlijst om een orthopedist te zien in La Malbaie.  Gelukkig zorgde mijn groepsverzekering er voor dat ik intussen niet zonder inkomen viel, want ik was al een poos tijdelijk werkonbekwaam verklaard. 

Vorige week ging ik dus onder het mes en vandaag gingen de draadjes er uit.  Binnen een twintigtal dagen is de rechter pols aan de beurt. 

Ik ben blij dat het eindelijk zo ver is, maar mijn symptomen waren atypisch.  Dat wil zeggen dat niet alle symptomen verdwijnen na de operatie.  Het staat voor mij nu al vast dat ik niet meer voltijds als meubelmaker aan de slag ga, maar dat weet mijn werkgever nog niet.

Sinds kort ben ik dé specialist in een douche nemen zonder mijn linker hand nat te maken :-)




Geen opmerkingen:

Een reactie posten