donderdag 8 september 2016

La Grande Traversée de Charlevoix

Om de vakantieperiode naar behoren af te sluiten, namen we ook de laatste week van augustus verlof.  Die besteedden we aan een 105 km lange wandeling: La Grande Traversée de Charlevoix.

Zes dagen lang wandelden we dagelijks 15 à 20 km tussen de bossen en de bergen van Charlevoix.  De nacht brachten we in berghutten door.  Het grootste deel van de tijd waren we 30 km verwijderd van het dichtstbijzijnde dorp of gehucht.  Wellicht is het moeilijk voor jou om je dat voor te stellen, maar op de 105 km afstand in relatief rechte lijn, hebben we maar één keer een geasfalteerde weg gekruist, en dat was dan nog in een natuurreservaat!

Het grootste deel van de wandeling waren Élisabeth en ik alleen.  Als je teminste de dieren in het bos niet meetelt! De wandeling was behoorlijk zwaar, met eten in onze rugzak voor een week! Ik heb in het verleden al lange wandelingen gedaan met een zwaardere rugzak en merk dat een stukje energie, eigen aan de jeugd, blijkbaar zoek is...

De wandeling is echt de moeite waard, met mooi uitzicht, veel dieren en sporen van dieren en een grote waaier aan landschappen.  Een aanrader als je goed in vorm bent!














Geen opmerkingen:

Een reactie posten