donderdag 9 juni 2016

Allemaal beestjes

Sinds we ook een tablet gebruiken om thuis op internet te gaan, komt het er niet vaak meer van dat de computer aan staat.  En het is met de computer dat ik aan de blog werk.  Mea culpa.  Ik probeer opnieuw wat aandacht aan de blog te besteden.  Het vergt meer discipline dan je denkt.  Weet je dat er ondertussen al zo'n 77 berichtjes op deze blog staan?

Eind mei hebben we in onze moestuin gezaaid en geplant.  Kort daarna ontdekten we een koppel marmotten in de tuin.  Marmotten eten alles wat fris en groen is, dus die willen we niet in onze moestuin.  We hebben een val geplaatst met een appel erin om de marmotten te lokken.  Gisteren hebben we één marmot kunnen vangen.  Die heb ik dan een tiental km verder in een bos vrijgelaten.  Deze ochtend ontdekten we opnieuw beweging in de val en we waren al blij ook van de tweede marmot verlost te zijn.  Maar neen: er zat een agressieve wasbeer in onze kooi! Aan wasberen zijn we enkele jaren geleden een paar kippen verloren, dus ook die hebben we in de natuur losgelaten. 

Hopelijk komt de tweede marmot binnenkort ook eens van de appel proeven.  Duim je mee?

 De marmot zit klaar in de auto.

De wasbeer heeft met zijn geklauwde vingers al enkele onderdelen van de kooi kunnen plooien.  En al het gras onder de kooi moest er al aan geloven!

1 opmerking: