maandag 24 maart 2014

Sneeuw ruimen

In België is de lente al lang in het land, maar hier ligt er nog volop sneeuw.  Ik geef toe dat we uitkijken naar de dooi.  Het is genoeg geweest.  We hebben een strenge, vooral koude winter achter de rug.  Zelfs deze ochtend was het nog -18 toen we naar het werk vertrokken.  Tijd dus voor beter weer!

Weet je dat de oprit sneeuwvrij maken een heus karwei is? Om een gemiddelde oprit van twee parkeerplaatsen een winter sneeuwvrij te houden, dien je zo'n 7500 kg sneeuw te verplaatsen.  Tot nu toe deden we dat met plastic sneeuwschoppen.  Dat is een goede oefening, maar nogal lastig voor de rug.  Bovendien moet je vaak sneeuw ruimen op momenten dat het minder goed past.  Tussen je ontbijt en je vertrek naar het werk bijvoorbeeld.  Of wanneer je thuiskomt van het werk en door de verse sneeuw onmogelijk op je oprit geraakt. 

Intussen zijn we wel beter gewapend tegen sneeuwstormen. De ouders van Élisabeth kochten onlangs een nieuwe sneeuwfrees en wij hebben de oude gekregen! Zo'n machine is zo groot als een grasmachine.  Hij maalt de sneeuw en blaast die naar waar jij dat wilt.  Het gaat even vlug of traag als met de sneeuwschoppen, maar het is vooral een verademing voor de rug.  Jaja, ik ben een luie Québecer met een sneeuwfrees geworden...



Geen opmerkingen:

Een reactie posten