woensdag 27 juli 2016

Le Festif

Van donderdag tot zondag hadden we in Baie-Saint-Paul Le Festif.  Dat is een muziek-en  circusfestival dat hier 7 jaar geleden begon.  Destijds waren er 2000 bezoekers, maar ondertussen zijn het er al 28.000!  Allemaal georganiseerd door een groepje jonge mensen die vond dat zoiets bij ons ontbrak.

Het is echt de moeite waard.  Natuurlijk komen er heel veel mensen van Baie-Saint-Paul op af, maar ook in Québec en in Montréal is ons festival heel populair.  Ons huis zat vol! Zo'n festival helpt om ons dorpje hip te houden...

Wij waren vooral onder de indruk van Half Moon Run, The Cat Empire en DJ Champion et ses G-strings.  En het kampuuroptreden van Tir le Coyote was onvergetelijk.

En als bekende Australiërs hier zo graag komen spelen, dan moet dat ook met Stromae lukken.  Wie van jullie kent hem en wil hem warm maken voor ons festival?

zondag 24 juli 2016

Met de fiets op vakantie










De voorbije twee weken gingen we met de fiets op vakantie.  We vertrokken in Baie-Saint-Paul, waar we wonen en gingen onze vrienden Julie en François bezoeken in Gatineau, naast Ottawa.  Daarvoor hebben we 650 km moeten fietsen!

De reis is goed verlopen.  We hadden meestal goed weer en we zijn elke avond op een camping geraakt.  Eén dag was er echter zo veel regen en zaten we met doorweekt en met onze natte tent een beetje vast op een bizonboerderij.  Uiteindelijk hebben we onze tent opgezet in hun bizonmuseum en zijn we daar blijven slapen tussen de opgezette bizons!

Op andere dagen was het soms heel warm, een enkele dag bijna 40 graden.  Maar we zijn er goed doorgeraakt en zijn heelhuids op onze bestemming aangekomen.  Onze vrienden hebben daar een biologische boerderij.  We waren blij opnieuw in een echt bed te slapen en onze vrienden terug te zien.  En natuurlijk hebben we ook een beetje geholpen op de boerderij. 

We hadden het flink naar onze zin op onze vakantie en het is met tegenzin dat ik morgen opnieuw begin te werken.  Maar er wacht ons nog een week verlof eind augustus, waarin we een lange wandeling zullen maken. 

En hoe beleef jij jouw vakantie?