donderdag 27 augustus 2015

Aiguebelle









Tijdens onze vakantie verbleven we ook een viertal dagen in het Parc national d'Aiguebelle.  Dat is een natuurreservaat in het westen van de provincie Québec, in de streek Abitibi.  Het is er mooi, met diepe kloven en langgerekte meren.  Een ideale plaats om te zwemmen, wandelen en kamperen.  Ook voor kanovaren ziet het er de moeite uit. 

zondag 16 augustus 2015

Eén jaar!


Eén jaar getrouwd en we passen nog altijd in onze trouwkleren...

dinsdag 11 augustus 2015

Havik

Toen we met de auto Chapais benaderden, een onooglijk mijnstadje in het noorden, parkeerden we langs de grote baan om er te picnicken.  Net vanop die plaats vertrok er een wandelpad.  Ik besloot het een 100-tal meter te volgen om te kijken of er geen aangenamere plaats was voor onze picnick.  Ik vond er geen, maar aan het begin van een avonturenpiste op touwen zat er een grote havik op een sjorbalk.  Ik ben Élisabeth en het fototoestel gaan halen en bij onze terugkomst zat onze gevleugelde vriend er nog.  Hij was echt indrukwekkend en ik stond maar 2 a 3 m ver toen ik deze foto's nam.





maandag 10 augustus 2015

Vakantie!

We zijn net terug van twee weken vakantie.  We gingen o.a. via Lac Saint-Jean over Chibougamou naar Abitibi-Temiscamingue en daarna ook nog naar Algonquin Parc, net over de grens van Ontario.  Al bij al staat er nu 2500 km meer op onze teller en we zijn nauwelijks uit onze provincie geweest!

De komende dagen probeer ik af en toe een stukje te maken over een deel van de reis, zodat je voor een stuk mee kan genieten.  We hopen dat ook jullie een deugddoende vakantie beleven deze zomer.