dinsdag 21 april 2015

Paasweekend











Tijdens het paasweekend hadden we bezoek van enkele vrienden uit Montréal.  Op een wandeling bij ons in de buurt kwamen we een mooie ijswaterval tegen! Op de foto's zie je Nancy en Sylvain.  En de kleine Aïsha, dat is het metekindje van Élisabeth!


zondag 19 april 2015

Een foto van de lynx

Herinner je je de foto's die ik plaatste van sporen van een lynx? Via deze link zie je een foto die iemand in dezelfde periode enkele honderden meters verder maakte. 

vrijdag 17 april 2015

En de winnaar is...

Om de twee jaar is er hier een prijsuitreiking voor mensen die een en ander voor het lokale erfgoed verwezenlijkt hebben.  En in de categorie "Conservation et préservation" hebben we gewonnen voor de werken die we aan de buitenkant van ons huis uitgevoerd hebben: balkon, trappen en gevelbekleding.

De andere laureaten waren mensen die grote werken hadden laten uitvoeren en zelfs gemeenten! We verwachtten dus echt niet als winnaar uit de bus te komen, maar blijkbaar hebben wij tijdens de werken het meest de oude lokale bouwstijlen gerespecteerd.  Wanneer je ons de volgende keer ziet, mag je ons dus begroeten met "Meneer en Mevrouw de winnaar"!

Ik ben al zo'n vijf jaar verbouwingen aan het uitvoeren in ons huisje en het doet deugd daar erkenning voor te krijgen.  Na afloop kwamen verschillende burgemeesters en gouverneurs en zo ons feliciteren.  Nu ben ik een immigrant die het lokale erfgoed in stand houdt :-)

maandag 13 april 2015

Het is zo ver!

Een groot deel van de sneeuw is gesmolten en onze tuin is veranderd in een modderpoel.  De temperaturen klimmen tot 16 graden.  De kippen zijn gisteren voor het eerst in 2015 naar buiten geweest en zagen dat het goed was.  Ook onze fietsen haalden we van stal en kregen een groot onderhoud en sinds vandaag gaan we met de fiets naar het werk.  Nu moeten we nog wachten tot het 's nachts niet meer kan vriezen en dan kunnen we beginnen met de heraanplant van onze tuin na de grondwerken in de herft. 

En neen, ik kan geen foto's tonen van dat alles.  Want mijn 2 jaar oude fototoestel gaf er onlangs de brui aan.  En qua timing kon dat niet slechter vallen, want ook het fototoestel van Élisabeth gaf de pijp aan Maarten.  Kunnen ze geen goede toestellen meer maken die pakweg 10 jaar meegaan?