dinsdag 31 maart 2015

Lynx canadensis



Toen we onlangs gingen wandelen, vonden we onder andere deze sporen.  Weet je welk dier het is? Inderdaad, de Canadese lynx!

Bakkerin Élisabeth



Élisabeth moet zoveel mogelijk het eten van gluten vermijden.  Dat zit onder andere in de gangbare meelsoorten, dus eet Élisabeth speciaal brood dat bijvoorbeeld maismmeel, rijstmeel of quinoameel bevat.  Zulke broden kan je hier enkel in de diepvriesafdeling van de supermarkt vinden, maar een vers brood is zo veel lekkerder.

Onlangs vond Élisabeth enkele nieuwe recepten voor glutenvrij brood en het eerste heeft ze zonet zelf gebakken! Het ziet er smakelijk uit en dat is het ook.  Kom gerust eens proeven!




zaterdag 28 maart 2015

Een nieuw keukenmeubeltje

Naast het fornuis ontbrak er nog een keukenmeubeltje.  Er zit daar een rooster van de verwarming in de vloer en ik wou vooral vermijden dat de mensen daar op lopen.  Om de luchtstroom van de verwarming niet te onderbreken kon ik ook geen kastje maken met volle legplanken, dus maakte ik een open tafeltje met legplanken in roostervorm.  Het tafeltje is van notelaar, net zoals de rest van de keuken.  Het aanrecht is van esdoorn, zodat we het ook als snijplan kunnen gebruiken.  Aanvankelijk was het leuk om te maken, maar de legplanken in roostervorm kostte meer tijd dan ik had gedacht.  Het is een klein meubel, maar in totaal heb ik er meer dan 40 uren aan gewerkt!

En, wat vind je er van?



 





zaterdag 7 maart 2015

Kom maar vogeltjes, het eten is klaar

Ik heb zonet een steun gemaakt om ons voederbakje voor de vogels aan te bevestigen.  Als alles goed gaat, zullen we het gevederde bezoek gemakkelijk vanuit de keuken kunnen aanschouwen. 

De steun is trouwens gemaakt uit cederhout, hezelfde hout als onze gevelbekleding.  Het zal dus verbleken met de tijd.  Ik heb geprobeerd er een minder alledaags ontwerp van te maken en vind in alle bescheidenheid dat ik daar behoorlijk in geslaagd ben. 




zondag 1 maart 2015

Langlaüfen







Dit jaar hadden we een koude maand januari.  En februari heeft alle kouderecords gebroken sinds het begin van de temperatuurmetingen.  Gelukkig brengt de maand maart wat soelaas.  Gisteren hebben we bij -5 onze langlaufskis van onder het stof gehaald.  We verkenden een piste in Les Eboulements en het was de moeite waard.  We hebben er een tochtje van 14 km op zitten.  Het deed deugd te sporten, buitenlucht in te ademen en de zon op onze huid te voelen.  En zonet keerden we terug van een bergwandeling op de Mont du Lac des Cygnes.  Hopelijk blijven de temperaturen nog even aanhouden.