maandag 23 februari 2015

De Accalmie is er niet meer

Als trouwe bloglezer herinner je je vast dat er hier vlakbij op het strand een boot lag te verkommeren.  Het ging om een oude houten schoener, bouwjaar 1957; de laatste houten boot die op een scheepswerf in Charlevoix gebouwd werd.  Een enthousiasteling ging de boot renoveren, maar was daar niet ondernemend genoeg voor.  De Accalmie was vooral een fotogeniek scheepswrak geworden.  Het is je zeker opgevallen dat ik in de verleden tijd spreek.  Een onhandige metaaldief heeft namelijk de boot in brand gestoken.  De pompiers moesten alle materiaal met sneeuwscooters aanvoeren en waren te laat om het scheepswrak te redden.  Op de foto's zie je wat er nog van overblijft.

En de metaaldief-brandstichter? Die is gevlucht op zijn sneeuwscooter.  De politie kon gewoon de sporen volgen in de sneeuw en de man oppakken nog voor de brand geblust was.  Maar wij, wij zijn een stuk erfgoed kwijt...

 Vergane glorie



 Goed voor het schroot

Voordien poseerden heel wat romantische koppeltjes bij deAccalrmie...

dinsdag 3 februari 2015

Nog een doe-het-zelf projectje

Roel is samen met een andere meubelmaker, Denis, aan een nieuw bouwsel begonnen dat we in onze vrije tijd zullen kunnen gebruiken.  We maken er elk een en zijn net klaar met de mal.  Zie je al wat het wordt?