maandag 29 december 2014

Vrolijke kerst!







Met kerst hebben we twee weken vakantie.  Dat is hier behoorlijk normaal.  Ons werk is in de feestenperiode gewoon gesloten.  We proberen dus zo veel mogelijk van onze vrijheid te genieten. 

We hebben het eerste luik van de feestdagen met de familie van Élisabeth doorgebracht.  Zij wonen in het zuiden van de provincie Québec, waar nauwelijjks sneeuw ligt.  Het was een aangename periode. 

Sinds we terug zijn, proberen we veel te gaan wandelen.  Zo namen we eergisteren enkele foto's op de Mont du Dôme.  En voor de overgang van oud naar nieuw hebben we voor ons tweetjes een chalet gehuurd in het natuurreservaat Mont-Valin.  Dat is de plaats in Québec waar de meeste sneeuw valt.  Morgen (dinsdag) vertrekken we.  We hebben dat enkele maanden geleden geboekt en kijken er volop naar uit.  Toen we daarnet het weerbericht bekeken was het echter even schrikken: voor morgen kondigen ze -29 aan, gevoelstemperatuur - 41!  En we moeten 10 km stappen om daar te geraken :-)

zondag 14 december 2014

Nog meer meesjes!







We krijgen er niet genoeg van meesjes op onze hand te voelen trippelen.  Vaak komen ze al af als je gewoon je lege hand uitsteekt, maar deze keer hadden we graantjes meegebracht.  Ze zijn schichtig en blijven niet lang, maar het is een heel mooie ervaring. 

En ja, ondertussen ligt er al wat sneeuw.  We hebben tot nu toe twee echte sneeuwbuien gehad, waarvan de laatste ons zowat een halve meter sneeuw bracht.  Nu zijn de temperaturen overdag lichtjes positief, dus smelt de sneeuw wat.  Maar 's nachts wordt ze een gevaarlijke gladde korst.  Dus wat de temperatuur betreft, hebben wij veel liever -2 dan +2.

zondag 7 december 2014

Beeldhouwwerk





Als huwelijksgeschenk heeft mijn moeder een beeldhouwwerk voor ons gemaakt.  Je herkent het vast wel op de foto's, want Pink Floyd gebruikte zo'n metalen beeld voor The Division Bell.  Ik ben gek van Pink Floyd, maar daarnaast is het ook een perfect symbool voor een huwelijk, waarbij twee gezichten samen een derde gezicht vormen. 

Gedurende 6 maanden werkte ze er twee halve dagen per week aan.  Het gaat om een tropische hardhoutsoort, zodat het beeldhouwwerk buiten kan blijven.  Onlangs is het eindelijk aangekomen met de post en het ziet er prachtig uit.  Ik heb het deze namiddag op het cederhout van onze keukengevel bevestigd.  Ik wou dat vooral zo vlug mogelijk doen omdat er nu nog niet veel sneeuw ligt, zodat het nog gemakkelijk was om de ladder te plaatsen.  Maar verdorie, het was koud: de gevoelstemperatuur was -25! Maar het beeld hangt er goed en wel te waken over onze besneeuwde en verfomfaaide groententuin.  Het ziet er heel mooi uit!

Dank u wel mama.  Dank u wel Marleen.

Binnenkort probeer ik enkele betere foto's in het zonlicht te nemen, maar vandaag hing de zon er al te laag voor. 

zaterdag 6 december 2014

Sinterklaas

Tijdens de begrafenis van Luc De Vos ging onze aandacht ook een beetje naar Sinterklaas, want ter gelegenheid bakten we samen met Floor en Eliot speculoos! En neen, er was geen zwarte piet in de buurt, want de schouwen zijn hier veel te nauw, dus die discussie hebben we kunnen vermijden :-)