maandag 13 januari 2014

Eerst water, de rest komt later

Er is een breuk in de waterleiding juist voor ons huis! De graafwerken zijn volop aan de gang en doen ons huis daveren.  Het begin van de oprit moest er al aan geloven.  Hopelijk veroorzaakt de gemeente geen andere schade. 

maandag 6 januari 2014

Een heel rustige eerste werkdag

Vandaag zou het onze eerste werkdag van 2014 worden en we zagen er een beetje tegenop.  Maar rond 9 uur was er een grote electriciteitspanne, waardoor we allebei een onverwacht dagje verlof kregen.  Thuis staken we onmiddellijk de houtkachel aan om het huis toch nog warm te kunnen houden. 

Korte tijd later kwamen ook Floor, Jean-François en Eliott ons vergezellen, want hun huis wordt enkel met electriciteit verwarmd.  Uiteindelijk werd het een gezellige namiddag met kaarsen, een mikadospel en champagne en we waren bijna teleurgesteld toen we rond 17 uur eindelijk weer stroom kregen.  Een mooi begin van het werkjaar!

zondag 5 januari 2014

Terug thuis



We zijn goed thuisgekomen in de sneeuw in Baie-Saint-Paul.  Onze vlucht van Chicago naar Québec heeft wat op zich laten wachten omwille van een sneeuwstorm, maar uiteindelijk zijn we er toch geraakt.  We hadden geluk, want in totaal waren er meer dan 4000 vluchten afgelast. 

Het was even wennen aan temperaturen van -25, maar onze eerste wandeling hebben we overleefd.  Hieronder zie je het bewijs: